Интернет-страницата www.tiandemk.mk е онлајн продавница која нуди козметика и производи за нега на целото тело за нарачка на интернет. За контакти со нас можете да ги користите следните email за време на работното време info (at) tiandemk.mk. Веб-страницата обезбедува информации, можност за онлајн нарачка, купување и снабдување на производи и аксесоари за нив.

Овие општи одредби и услови обезбедуваат информации за корисниците за нивните права, ограничувања и одговорности при користење на информациите и услугите на веб-страницата. Секој корисник кој работи со веб-страницата е обврзан со правилата на овие услови и услови од моментот кога ќе влезат на веб страната додека не ја напуштат веб-страницата.

www.tiandemk.mk го задржува правото да ги менува условите без претходна најава.

УСЛОВИ ЗА НАРАЧКА И КУПУВАЊЕ

Нарачка може да се направи од различни категории во онлајн продавницата каде што има производи. Секој производ има краток опис.
Наведената цена е за еден производ во денари и вклучува ДДВ. Цената за достава не е вклучена во цената на производот.
При нарачувањето, корисникот треба да ги специфицира основните параметри што ги бара тој, според опциите дадени во онлајн продавницата. Корисникот мора да го наведе името, адресата, телефонот и електронската пошта за да ја потврди нарачката што ја направил. Ова е единствениот начин да се започне постапката. Неуспехот да се пополнат полињата за повратни информации или да се објават неточни, нецелосни или лажни информации не ја обврзуваат компанијата со достава на нарачката.
Корисникот се обврзува да ја потврди или одбие нарачката што ја направил, како и да ги разјасни сите детали за нарачката, откако консултантот www.tiandemk.mk контактирал со него по телефон или преку е-пошта.

Корисникот потврдува дека тој или таа ја прифаќа комуникацијата електронски како еквивалент на информациите пренесени на хартија или вербално на телефонот.
Со кликнување на копчето “Стави во кошничка”, корисникот извршува дејство кое претставува волја, обврзувајќи го за договорот – него (корисникот) и www.tiandemk.mk соодветно на условите опишани во овој документ од Законот за заштита на потрошувачите и трговија (ЗЗПТ).

УСЛОВИ ЗА ДОСТАВУВАЊЕ – ПРЕДЛОГ!

По испраќањето на вашата нарачка, консултантот од нашата компанија се поврзува со корисникот по телефон или e-mail, во работното време на фирмата, за да ги потврди, откаже или измени избраните производи, адреса или датум на испорака.Испораката е во следниот работен ден, а доставувањето во рок од два до три работни денови. Трошоците за транспорт на производите и вредноста на надомест за откупот се на сметка на корисникот.Информации во врска со статусот на вашата нарачка корисникот ќе добие автоматски, на посочениот од него, e-mail.

Начинот на плаќање е:

задолжителен (во готовина по испораката)
Цената за испорака се одредува според тарифите на компанијата која ја врши доставата.

ПРАВО НА РЕКЛАМАЦИЈА

Според Законот за заштита на потрошувачите и правилата за тргување, потрошувачот има право да бара рекламација при:
-идентификувани недостатоци,
-оштетувања на производот,
-неконзистентност со нарачаниот производ

Барањето се поднесува во рок од 14 работни дена од денот на приемот на производот.

Потрошувачот може да бара:

– Враќање на исплатениот износ;
– Заменa на производ;

ОДГОВОРНОСТИ

Онлајн продавницата на www.tiandemk.mk не е одговорна за потрошување на количините на нарачаните производи, како и во случај на задоцнување на пратката од компанијата која врши достава. Ако не можете да го нарачате саканиот производ или ако пратката е одложена, ќе бидете известени по телефон или е-пошта, ако е можно ќе ви бидат понудени алтернативни производи.

ВРАЌАЊЕ И ЗАМЕНА НА КУПЕНИТЕ ПРОИЗВОДИ

Во рок од 7 дена од приемот на производ, корисникот има право да го врати или замени, под следниве услови:

– Добро зачуван комерцијален изглед (производот не е искинат, изгребан, користен …).
– Нема оштетувања предизвикани од неправилна употреба.
– Сочувано е оригиналното пакување, потрошен материјал и додатоци, доколку биле вклучени (трошоците за превоз за враќање на производите се на сметка на клиентот).

ПРИМЕНЕТО ЗАКОНОДАВСТВО

Во случај ако поради промени во законот или од која било друга причина, не може да се примени која било одредба од Општите услови, односите меѓу страните ќе се регулираат со одредбите на важечкото законодавство и воспоставените трговски практики и права.

КОЛАЧИЊА

Колаче е мала текстуална датотека што е зачувана на вашиот компјутер или мобилен уред и се презема од него при следните посети. www.tiande.org.mk користи колачиња за подобрување и олеснување на вашата посета. Ние не користиме колачиња за складирање на лични податоци или за откривање на информации на трети страни.Користените колачиња се постојани или привремени (колачиња за сесија). Постојаните колачиња се зачувуваат како датотека на вашиот компјутер или мобилен уред за период не подолг од 24 месеци. Ние користиме колачиња за сесии кога ја користиме функцијата на филтер на производот за да провериме дали сте најавени или сте ставиле ставка во вашата кошничка.Можете лесно да ги избришете колачињата од вашиот компјутер или мобилен уред користејќи го вашиот прелистувач. Упатствата за работа и бришење на колачиња се наведени во менито за помош во вашиот прелистувач. Можете да одберете да ги оневозможите колачињата или да добивате известување секогаш кога е испратено ново колаче на вашиот компјутер или мобилен уред. Забележете дека ако одберете да ги оневозможите колачињата, нема да можете да ги искористите сите функции на нашиот сајт.

Колачиња од трети страни

Ние ги користиме колачињата од трети страни за да собираме статистика во концизна форма преку алатки за анализа, како што се Google Analytics, GoogleAdwords, Facebook.

ВРАЌАЊЕ И ЗАМЕНА

“Корисникот” има право да врати производ во рок од 14 (четиринаесет) дена по приемот кога:

– Производот е оштетен за време на транспортот до купувачот;
– Производот има очигледно или скриено оштетување;
– Постои несовпаѓање помеѓу нарачаната и испорачаната стока. Замена се прави откако производот е прегледан и неговото вистинско отстапување е утврдено;

Барањето почнува да тече од времето кога е поднесено.

ЗАКОН ЗА ЗАШТИТА НА ПОТРОШУВАЧИТЕ

Купувачот може да ја предаде купената стока во рок од 14 дена од купувањето, под услов:
– Да ги плати сите трошоци за превоз и враќање
– Производот е комплетен и во добар комерцијален изглед;
– Да ја обезбеди потребната документација (готовински прием, фактура или друг вид на платежен документ);

НАЧИН НА ПЛАЌАЊЕ

Сите производи се испраќаат со компанијата за достава со која работи www.tiandemk.mk. Производите се испраќаат во рок од два до три работни дена. Ако налогот е направен за време на државните празници или непосредно пред нив, пратката ќе се изврши на првиот официјален работен ден.
Надвор од територијата на Република Македонија, ќе се наплаќа дополнителен надомест. Тоа ќе зависи од земјата на испраќање.

www.tiandemk.mk нуди исклучиво плаќање во готово при испорака

2. Исплата во готово – Компанијата за достава ја доставува вашата нарачка на адресата или до најблиската канцеларија на транспортната компанија и вредноста на налогот се плаќа на курирот или во канцеларијата на добавувачот по приемот.

Последна промена 23.08.2020