Продадено

Турмалинови Екосфери за перење

3.430 ден

Перењето треба да биде безбедно! Еколошко и економично перење, нежна грижа за семејството без опасност од алергчни реакции или иритација – сето ова може да се постигне со помош на револуционерните турмалинови екосфери.

Во составот на екосферите нема површински активни материи (сурфактант) фосфонати и други синтетички супстанции.Тие се состојат од 100%  природни компоненти – турмалински гранули, зеолити и ретки земни метали.

Главната компонента на перење е вода. За да се мијат валканите точки, растворливоста на водата мора да се зголеми откако ќе се намали површинскиот напон. Во прав за перење ова се прави на сметка на сурфактанти.Екосферите го даваат истиот резултат, влијаат на водата со слаби варијабилни електромагнетни полиња. Протокот на турмалин во водата создава електрични микро-струи. Тие ја намалуваат моќноста за влечење меѓу молекулите на водата, зголемувајќи ја нивната растворливост.

Ретки метални метали го подобруваат квалитетот на алиштата со зголемување на електричната спроводливост на водата.

Во составот на сината еко-сфера е среброто кое поседува антибактериски квалитети. По перењето со екосферите облеката мириса не на хемиски парфеми, напротив на чистота и свежина.

Еко-сферите се специјално дизајнирани да перат обоени ткаенини. Тие ја задржуваат оригиналната осветленост на облеката и помагаат да се врати веќе загубената свежина на боите за сметка на растворање на хлороводородна обвивки кои се формираат врз ткивните влакна од прашоци за перење. Од истата причина, облеката станува помека и еластична и нема потреба да се користи омекнувач.

Состав на екосферите:

Зелена сфера: термопластична гума

Сина сфера: термопластична гума

Предности на еко-сферата:

Здравствена свесност: Не содржи сурфактанти. Погоден за перење детска облека.

Еколошки: Поради отсуството на агресивни хемиски супстанции, турмалинските сфери се еколошки безбедни.

Економичен: Заменете ги детергентот за перење и омекнувачот. Тие се сметаат за две години од секојдневната употреба.

Користете еко-сфери со следење на едноставни правила:

  1. Ставете ги алиштата во машината за перење заедно со екосферите во средината. Перете при максимално оптоварување и минимална брзина на центрифугата, инаку екосферите ќе се судрат во тапанот и куќиштето може да експлодира.
  2. Температурата на водата за перење не треба да надминува 60 степени. Премногу топла вода може ја деформира термопластичната гума.
  3. Изберете режим за перење, одговорен на вашиот тип перење (за синтетички ткаенини, за памучни ткаенини за облека за деца и др.)
    Не е препорачливо да се користи при перење на волна, свила и други деликатни ткаенини.
  4. Турмалинот реагира на вода, така што колку повеќе вода има толку е поефикасен. Најдобар резултат се постигнува со претходно натопување и користење на зголемено количество на вода.
  5. Чувајте ја EcoSphere на суво и ладно место.
    *Редовно (еднаш месечно) се изложува на директна сончева светлина за сушење.

Нема на залиха

Шифра: 144301 Категорија