Секојдневна влошка, Gentle care, 1 бр.

185 ден

Динамичниот ритам на современиот живот, лошата исхрана, стресот и секојдневните обврски, несомнено негативно влијаат на телото.

Докажано е дека само среќната дама може да им даде радост на другите, трансформирајќи ја реалноста, да ја направи посветла и попрактична. Секојдневните женски влошки “Нежна грижа” имаат за цел да ја направат секоја жена посигурна и да обезбедат хармонија и рамнотежа на духот.

Влошките за “нежна грижа” обезбедуваат совршена хигиена, спречуваат раст на бактериите и развој на циститис. Својствата на екстрактите од билки го потиснуваат растот на патогените микроорганизми и ја елиминираат непријатноста.

Тие се создадени од традиционалната кинеска медицина и работат на основа компресија. Мекиот горен слој е направен од природен материјал, неткаен материјал кој е екстремно нежен и не ја иритира кожата. Внатре, има фитомембрана со екстракти од внимателно избрани билки кои поседуваат антисептички и аналгетски својства.

Мекиот горен слој направен од природен материјал веднаш ја апсорбира влажноста и обезбедува долготрајно чувство на свежина и удобност. Внатрешната фито-мембрана содржи природни екстракти кои помагаат во спречувањето на бактериите. Широката лента за лепење овозможува одлична фиксација на рамката на долната облека.

Активни компоненти:
Алунит или т.н. “кристал на свежина” е минерал од вулканско потекло кој има антибактериско дејство и го спречува развојот на инфекции.
Kempferol е растение чија биолошка активна супстанција има диуретик и антиспазмично дејство.
Борнеанскиот камфор е извлечен од стеблата на Cammore, Dryobalanops camphora, кој расте во суптропските области на Кина. Широко се користи во традиционалната кинеска медицина поради нејзиното силно антивоспалително и антибактериско дејство.
Кинески ангелика или т.н. “Женски женшен” се користи за обновување на телото, да се ублажи болната менструација и болката во карлицата.

Јапонската софора во надворешната апликација има силно бактериско и анти-воспалително дејство.
Индијанската хризантема има силно антимикробно и антиинфламаторно дејство, јасмин, глуварче – кое се користи за да се олесни воспалението и да се зголеми имунитетот.

Апликација:
Се препорачува за секојдневна употреба. Треба да се користи веднаш по отворањето.

Контраиндикации: бременост.

Шифра: 60145 Категорија