Алунит

1.465 ден

Кристален дезодоранс Natural Veil е 100% природен производ. Направен е од алунит, кој е планински-вулкански минерал.

Уникатните својства на алунитот се познати уште од античко време. Тој е моќен антиоксиданс со антибактериско дејство. Овој кристал има природен мирис и нема додадени хемикалии, затоа ги отстранува непријатните мириси без да предизвика алергиски реакции.

Апликација:
Дезодорансот е универзален лек и за мажи и за жени. Natural Veil не содржи честички што ги затнуваат порите на потните жлезди, па затоа не ја нарушува природната функција на кожата. Ги уништува бактериите кои предизвикуваат мириси и обезбедува сигурна заштита, додека не остава траги на облеката.

Дејството на кристалот има поширока примена. Тој е ефикасен против каснувања од комарци и муви, мали исеченици и гребнатини. Исто така се користи против инфекции во усната шуплина (растворете во вода и со направете плакнење на устата (нар. гаргара) и мирис на стапалата (растворете во вода и нанесете ги на стапалата). Има антисептично и бактериостатско дејство. Економично е да се користи.

SKU: 30101 Категории ,