ДЕТОКС фластери

460 ден

Детокс фластгерите се одлична алтернатива на класичните методи за прочистување на телото.
Комплексот на природни состојки, имаат способност да ги проголтаат токсините. Прочистувањето има корисен ефект врз целиот организам, е сосема безопасно и нема несакани ефекти. Користењето на детоксот е ефикасно и едноставно, со што се елиминира потребата од долги и непријатни медицински процедури за прочистување. Покрај тоа, со користење на детоксикација се зголемува имунитетот, се намалува заморот, се подобрува циркулацијата на крвта и квалитетот на спиењето, го подобрува целокупниот тонус на телото.

Кинеските лекари ги нарекуваат нозете “второто срце” на човекот. Според теоријата на традиционалната кинеска медицина, на нозете се наоѓаат повеќе од 60 активни точки, како и рефлексни зони поврзани со многу внатрешни органи, исто така се наоѓаат и важни енергетски канали, во кои отровите од човечкиот организам се депонираат во текот на подолг временски период. Овие токсини ја инхибираат нормалната циркулација на крвта и можат да предизвикаат разни болести.

Бамбусов оцет – има својство да ги извлекува микроорганизмите, бактериите и вирусите. Екстрактот од маслинка ја
спречува појавата на заболување на срцевите крвни садови и го намалува нивото на холестерол во крвта.

Бадемово масло- го забавува стареењето и воспалувањето на клетките, ја подобрува регенерацијата на клетките, го нормализина водниот баланс и има позитивно дејство врз крвните садови.

Начин на употреба
Навечер пред спиење. Отворете го пакувањето,ставете ја кесичката со мембраната на леплива површина и потоа нанесете ја на чистата кожа на нозете. Извадете го фластерот утредента и измијте ги нозете со вода. Користете веднаш по отворањето.

За дополнителни информации околу начинот на користење консултирајте се со ВАШИОТ професионален консултант.