Околуочен лифтинг крем

1.860 ден

Поткрепува и ја подмладува кожата на очните капаци. Овозможува ослободување од замор и чувство на тежина на очните капаци. Ја намалува потеченоста под темните кругови. Совршено ја хидрира кожата, ја враќа нејзината еластичност.

Колагенот учествува со 70% од сите протеини кај младешка кожа. Сепак, нејзината синтеза се забавува кај повеќето луѓе почнувајќи уште на возраст од 30 години. Квалитетот на колагенот подлежи и на промени поврзани со возраста: ја губи способноста за складирање на влага, станува се помалку еластичен. Производите во серијалот „Колаген Актив“ содржат хидролизиран колаген што ги обновува протеинските влакна во матрицата и ја продолжува младоста на вашата кожа.