Кристална колагенска маска за очни капаци

410 ден

Ја хидрира кожата, спречува губење на влажноста и го засилува клеточниот метаболизам. Има ефект на кревање и помага во изедначување на фините линии.

Тесното вклопување на маската обезбедува термички ефект и совршена апсорпција на хранливи материи.

Колагенот учествува со 70% од сите протеини кај младешка кожа. Сепак, нејзината синтеза се забавува кај повеќето луѓе почнувајќи уште на возраст од 30 години. Квалитетот на колагенот подлежи и на промени поврзани со возраста: ја губи способноста за складирање на влажноста, станува се помалку еластичен. Производите во серијалот „Колаген Актив“ содржат хидролизиран колаген што ги обновува протеинските влакна во матрицата и ја продолжува младоста на вашата кожа.

Производите во серијалот „Колаген Актив“ се препорачуваат за употреба со почеток на 35 години.

ПРИМЕНА:
Нанесете ја маската на темелно исчистената кожа на очните капаци. Отстранете го по 15-20 минути без да го измиете серумот. Се препорачува за употреба 1-2 пати неделно.

Шифра: 12710 Категории ,