Зацврстувачка и затегнувачка емулзија за лице и врат

1.460 ден

Ја поткрева и подмладува кожата, ја тонизира и ја враќа нејзината еластичност. Овој ефект се постигнува преку регенерација на дермални колагенски влакна, интензивно негување и хидратација. Лесната и бестежинска текстура на емулзијата овозможува нејзина брза апсорпција, без да остави сјаен изглед или тесно чувство на кожата.

Колагенот учествува со 70% од сите протеини кај младешка кожа. Сепак, неговата синтеза се забавува кај повеќето луѓе почнувајќи уште на возраст од 30 години. Квалитетот на колагенот подлежи и на промени поврзани со возраста: ја губи способноста за складирање на влажност, станува помалку еластичен. Производите во серијалот „Колаген Актив“ содржат хидролизиран колаген кој ги обновува протеинските влакна во матрицата и ја продолжува младоста на вашата кожа.

Производите во серијалот „Колаген Актив“ се препорачуваат за употреба со почеток на 35 години.

Шифра: 12705 Категории ,