Детска четка за заби ProDental Junior

345 ден

Уникатните силиконски влакненца овозможуваат темелно чистење на чуствителните емајлови на детските заби,  како и непцата. Горниот дел од четката може да се извади со што ќе се смени аголот а со тоа се овозможува полесно чистење на долниот дел на забите. Ергономскиот облик на четката за заби овозможува удобност при миење на забите како и соодветно и сигурно користење.Навремена и квалитетна нега за четки за заби е гаранција за брилијантна и убава насмевка низ животот. Благодарение на “ProDental Junior” со четката за заби, ќе им помогнете на вашите најмили да се грижат за своите заби.

Иновативните пластични полимерни влакна се со докажан квалитет и се сосема безбедни. Обезбедете нежно чистење на емајлот на забите, кој е речиси двојно послаб од постојаниот, лошо минерализиран емајл, ослободувајќи се од лесното оштетување предизвикано од несоодветната грижа.

Таа ги достигнува сите тешко достапни места во усната шуплина и ги штити непцата од повреда. Ги остри забите, го чисти јазикот каде што повеќето од бактериите се акумулираат.

Не постои опасност од лизгање надвор од четката, дури и ако детето има влажни раце, има посебно место за удобно фиксирање на палецот, а главата може да се оддели и да се постави под друг агол.

Светлите бои на четката ги привлекуваат децата и го прават миењето забавно и интересно.

Дизајниран за деца над 6 години, совршено ги чисти млечните и трајните заби.

Препорачуваме вашето дете да користи и Protodal Junior паста за заби.

Шифра: 90153 Категории ,